Van Rey: ik had niet moeten aftreden als wethouder

In september stapte de 68-jarige Van Rey samen met enkele medestanders ook uit de lokale VVD in Roermond, omdat het landelijke bestuur liever zag dat hij niet als lijstduwer op de kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen werd gezet. Foto ANP / Marcel Van Hoorn

Jos van Rey heeft er spijt van dat hij vorig jaar opstapte als wethouder in Roermond. Met de kennis van nu vindt de in opspraak geraakte VVD’er dat hij destijds een verkeerde beslissing heeft genomen. Van Rey heeft dat gezegd tijdens de eerste ledenvergadering van de nieuw opgerichte Liberale Volkspartij Roermond, meldt de Limburgse zender L1.

Van Rey, die sinds 1998 wethouder was in Roermond, trad in oktober 2012 af toen bekend werd dat hij wordt verdacht van het lekken van informatie over de benoemingsprocedure van de burgemeester in de Limburgse stad. Hij was adviseur van de vertrouwenscommissie die de procedure uitvoerde. Het strafrechtelijk onderzoek naar Van Rey loopt nog.

In september stapte de 68-jarige Van Rey samen met enkele medestanders ook uit de lokale VVD in Roermond, omdat het landelijke bestuur liever zag dat hij niet als lijstduwer op de kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen werd gezet. Op de kieslijst van de Liberale Volkspartij Roermond komt Van Rey alsnog te staan als lijstduwer.

Van Rey noemde de eerste vergadering een ‘warm bad’. Er waren zo’n tachtig mensen aanwezig, aldus L1. (Novum)