Van Chili naar Alaska

foto’s Kadir van Lohuizen / NOOR images

Kijken // Foto’s Kadir van Lohuizen

Project ‘Via PanAm’ Een boek en tentoonstelling

Wie een beetje thuis is in de fotografiewereld, kent de naam van fotojournalist Kadir van Lohuizen wel. Voor zijn project ‘Via PanAm’ fotografeerde hij migranten. Hij reisde in 2011 en 2012 van de zuidelijkste punt van Chili naar de noordelijkste punt van Alaska. Over de Pan-American Highway legde hij 40.000 kilometer af en doorkruiste 15 landen, op zoek naar verhalen over migratie. Denk aan Peruaanse vrouwen die in Chileense huishoudens werken, en gelukzoekers in de illegale goudmijnen in Peru. Er is inmiddels een boek van uit en zijn foto’s zijn tot 12 januari te zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Ook draait er vandaag, donderdag en zaterdag een documentaire over hem op het IDFA-festival in Amsterdam: Moving Stills - Kadir van Lohuizen, gemaakt door Tinus Kramer.