Twitter-versie van video

Sinds vorige week vrijdag is Vine eindelijk beschikbaar in het Nederlands. De meest recente update maakt de populaire video-app beschikbaar in twintig andere talen. Hoe dringend deze toevoeging aan de videodienst was, valt te betwisten. Sinds Vine in januari voor iOS beschikbaar kwam (juni voor Android-gebruikers) vergaarde de videodienst al meer dan veertig miljoen gebruikers. De update vergroot mogelijk het marktpotentieel aanzienlijk nu de app ook twee soorten Chinees, Thais, Turks, Japans en Russisch ondersteunt. Met Vine maakt de gebruiker korte filmpjes van maximaal zes seconden; de Twitter-versie van video. Afgelopen zomer introduceerde Instagram in reactie op Vine een eigen video-applicatie, maar dat heeft de populariteit van Vine-filmpjes niet geschaad. Waarschijnlijk heeft de handige Re-Vine-optie daar iets mee te maken. Die maakt het, net als het ‘rebloggen’ op Tumblr, eenvoudig om snel content met volgers te delen.