Waylon en Ilse de Lange gaan met countryliedje naar Songfestival

Zangeres Ilse DeLange en zanger Waylon gaan samen Nederland bij het Eurovisie Songfestival 2014 vertegenwoordigen. Onder de naam The Common Linnets, vernoemd naar de zangvogel kneu, staan ze op de 59e editie in Kopenhagen, maakte de TROS gisteren bekend in de Wisseloord Studio. De twee zangers werken al enige tijd aan een gezamenlijk country- en bluegrassalbum, waarvoor ze samen in Nashville zijn geweest. Via hun gezamenlijke management waren ze elk benaderd voor solo-deelname aan het songfestival. Toen is besloten als duo mee te doen, zei Ilse DeLange. „Het succes van Anouk vorig jaar heeft voor mij de deur opengezet”, zei DeLange. Eén van de nummers op de cd zal de inzending worden voor het songfestival. „We zijn nog in dubio of het een opzwepend countrypopliedje moet worden, of dat het moet gaan om het hart”, zei de zangeres. „We willen vooral gewoon een erg goed liedje brengen. Het gaat niet om glitters of dansjes”, vulde Waylon aan. (NRC)