Rijtje bij de python? Check

De Winter Efteling opende vorige week maandag weer de deuren voor bezoekers. Tegelijkertijd bracht het pretpark een eigen app uit: Efteling. Hierin krijgen gebruikers praktische informatie die zij nodig hebben voor een dagje uit in Kaatsheuvel: een kaart en uitgebreide informatie over de attracties en voorzieningen (bijvoorbeeld bediening of zelfservice of rolstoeltoegankelijk). De app ziet eruit als het pretpark: fraai. Het is daarom jammer dat de overzichtelijkheid en effectiviteit van de app van mindere kwaliteit is. De Android-app is soms traag en loopt vast, terwijl de functionaliteiten beperkt zijn. De gebruiker kan zijn favoriete attracties aangeven – die worden dan ook op de kaart weergegeven als dusdanig – maar het is niet mogelijk om een daadwerkelijke route uit te stippelen. De bezoeker moet aan de hand van zijn (GPS-)locatie zelf uitzoeken waar de dichtstbijzijnde favoriete attractie is. De Efteling-app scoort wel punten door actuele wachttijden weer te geven.