‘Hij gelooft in mij’ en ‘Woef Side Story’ grote winnaars

Met vier Musical Awards is Hij gelooft in mij, over André Hazes, de beste grote musical van het jaar. De prijzen werden gisteravond uitgereikt aan de hoofdrolspelers Chantal Janzen (Rachel) en Martijn Fischer (Hazes), aan Doris Baaten (de moeder van Rachel) en aan de gehele productie. De show blijft nog in DeLaMar in Amsterdam doorspelen tot en met maart. De beste kleine musical is de kerstvoorstelling Woef Side Story van het Ro Theater, de eerste keer dat de jury ook een productie van een gesubsidieerd gezelschap bekroonde. Ro’s hondenparodie op West Side Story bemachtigde vijf Awards, onder meer voor de acteurs Alex Klaasen, Arjan Ederveen en Martin Snip.

De andere grote kanshebber, Shrek , kreeg slechts twee prijzen, onder meer voor de bijrol van Paul Groot. De eveneens genomineerde musicals Sister Act, Annie, De Jantjes en The Buddy Holly Story vielen geheel buiten de prijzen. Het kassucces Soldaat van Oranje werd twee jaar geleden al bekroond. (NRC)