Kotsen met Spaanse poes

None

Alles waar je een plaatje van een kat opzet, wordt vrolijk en lief. Kijk maar naar het internet. Dus wie een taal wil leren – niet de makkelijkste opgave – moet saaie dingen als grammatica en vocabulairewoorden combineren met deze huisdieren. Het liefst kittens. En dat is precies wat Cat Spanish doet. Aan de hand van een stem én een rode kitten in een toiletpot leert de iOS-gebruiker bijvoorbeeld dat ‘Quiero vomitar’ betekent: ik moet overgeven. De app is niet bedoeld voor mensen die snel en effectief een nieuwe taal willen leren, waarschuwt techblog The Verge, maar richt zich op gebruikers met uitstelgedrag en een korte aandacht spanne. Cat Spanish gaat vooral om het passief leren van Spaans. Wie de taal snel en efficiënt wil leren kan beter terecht bij serieuze apps als Duolingo. Maar dan mis je dus wel snoezige katten.

Hans Klis

    • Hans Klis