Kijkje achter Doctor Who

None

Wie is de dokter? Het is de vraag die kijkers van science fictionserie Doctor Who al vijftig jaar bezighoudt. Afgelopen zaterdag werd die vraag deels beantwoord in een speciale vijfenzeventig minuten durende jubileumaflevering. Het feit dat de BBC ‘Day of the Doctor’ uitzond in meer dan 1500 bioscopen in 94 landen laat zien dat de serie sinds 1963 gegroeid is van Britse cult tot een wereldwijd fenomeen.

Maandenlang leefden fans van de dimensies doorkruisende intergalactische Doctor Who naar deze dag toe, onder andere met hulp van de links van @bbcdoctorwho. Op het officiële twitterkanaal van de Britse serie zijn allerhande kijkjes achter de schermen te vinden, interviews met de hoofdrolspelers en deleted scenes van Day of the Doctor. Uiteraard put het account rijkelijk uit archief van vijftig jaar Doctor Who, 26 seizoenen, 799 afleveringen en tot nu toe twaalf acteurs in de rol van de hoofdpersoon.