Haiyan bedekt heel Amerika

None

Het Rode Kruis zette voor de hulpverlening in de Filippijnen OpenStreetMap in. Honderden vrijwilligers bewerkten deze open source-variant van Google Maps aan de hand van actuele satellietbeelden om bijvoorbeeld nieuwe wegen in kaart te brengen in het rampgebied. Hulpverleners op de grond konden deze kaarten uitprinten zodat zij zo efficiënt mogelijk hun werk konden doen, meldt techblog Mashable. De communicatieafdeling die het Twitter-account van Het Rode Kruis beheert, is iets minder handig met kaarten bleek vorige week maandag. Toen stuurde @RedCross een illustratie rond om te laten zien hoe groot orkaan Haiyan was ten opzichte van de VS. Hij besloeg heel Noord-Amerika van Oost- tot Westkust. In realiteit had Haiyan een diameter van 800 kilometer. Dat is even breed als Kansas en Colorado samen, rekende het blog The Wire even na. De faux-pas van @redcross werd snel gecorrigeerd, maar toen was de kaart meer dan 700 keer geretweet.