Geplet dier met doodsangst

None

Wie trouw The Walking Dead kijkt weet hoe goed personage Daryl Dixon zich tegenover zombies kan verweren met een kruisboog. Maar zijn tegenhanger, acteur Norman Reedus, is in werkelijkheid ook erg goed in schieten. Niet op levende ondoden, maar van foto’s. Onder andere van zogeheten roadkill, in het verkeer gedode wilde dieren.

Deze foto’s maken deel uit van zijn voorlopige magnum opus, fotoboek The Sun’s Coming Up…Like A Big Bald Head, dat begin deze maand verscheen. De fascinatie van Reedus voor dode dieren komt vooral voort uit zijn werk in de populaire zombieserie van AMC, vertelt hij aan website Fast Company. „Je ziet de angst in de ogen van deze door auto’s geplette dieren. Het fotograferen van deze beesten paste destijds heel erg bij alle interviews die ik gaf over zombies.” Reedus werk bestaat naast roadkill uit foto’s die hij maakte tussen het werken op internationale filmsets.