Foley: alweer een jaar vermist

None

James Foley en zijn familie vierden afgelopen vrijdag een macaber jubileum. De Amerikaanse journalist voor GlobalPost werd op die dag precies een jaar vermist. Foley verdween op 22 november 2012 in de buurt van Taftanaz toen hij richting de Turkse grens reisde en door gewapende mannen werd meegenomen. De Amerikaanse autoriteiten vermoeden dat de journalist inmiddels in handen is van het regime van president Bashar al-Assad, maar niemand kan dat met zekerheid zeggen in het door sektarisch geweld versplinterde land. Via de site Free James Foley vraagt zijn familie een jaar later nog steeds aandacht voor zijn vermissing. Bezoekers kunnen er een petitie tekenen die de anonieme gijzelnemers van Foley oproepen tot zijn vrijlating. De journalist is een van de ruim twintig journalisten die op dit moment in Syrië wordt vermist. Op dit moment loopt een journalist in Syrië meer risico ontvoerd te worden dan gedood door een kogel.