Chelsea verliest, maar overwintert

Branislav Ivanovic van Chelsea in duel met Fabian Schaer (r) van Basel. Foto ANP/Georgios Kefalas

Chelsea heeft vanavond verrassend verloren van FC Basel in poule E van de Champions League. Mohamed Salah scoorde in de 87e minuut de enige goal van de wedstrijd: 1-0. Steaua Boekarest en Schalke 04 speelden in Roemenië met 0-0 gelijk en daardoor gaat Chelsea wel naar de achtste finale van het kampioenenbal.

Arsenal wint met 2-0

In poule F won Arsenal door doelpunten van Jack Wilshere in de eerste en de 65e minuut met 2-0 van Olympique Marseille. Mesut Özil verzuimde tussendoor nog een strafschop tot treffer te promoveren. Arsenal heeft nu twaalf punten uit vijf duels, Olympique nog nul.

Dortmund en Napoli beide op 9 punten

Toch zijn de Gunners nog niet zeker van de tweede ronde, want Borussia Dortmund en Napoli staan beide op negen punten. Dortmund achterhaalde de Italiaanse ploeg door in eigen huis met 3-1 te winnen. Marco Reus en Jakub Blaszczykowski zetten de Duitse ploeg op 2-0 voordat Lorenzo Insigne Napoli terugbracht in de wedstrijd. Pierre-Emerick Aubameyang maakte vlot daarna de 3-1.

Gelijkspel FC Porto-Austria Wien

FC Porto kon in eigen huis niet profiteren van het 1-1 gelijkspel van Zenit Sint-Petersburg eerder vanavond tegen Atletico Madrid. De Portugezen speelden tegen Austria Wien ook met 1-1 gelijk.

Roman Kienast zorgde al na elf minuten voor de 1-0 van Austria. het zou tot de 48e minuut duren voordat Jackson Martinez gelijkmaakte.

(Novum)