Ajax-supporter valt van tribune in Arena

Een supporter in de Amsterdam Arena is vanavond tijdens de wedstrijd van Ajax tegen Barcelona vanaf de eerste ring in de betonnen gracht rondom het veld ongeveer vijf meter naar beneden gevallen.

Uit (schokkende) foto’s op Twitter lijkt het slachtoffer flink gewond te zijn geraakt. De man viel in de 39e minuut van het duel. De supporter zat in vak 126, een vak van de F-side van Ajax.

De politie meldt tegenover persbureau Novum dat het letsel van het slachtoffer nog onbekend is. Twee ambulances en een traumahelikopter rukten uit en de man is overgebracht naar het ziekenhuis, zo meldt een getuige op Twitter.

Twitter avatar bartlup Bart Luppes Gevallene gaat onder luid applaus de ambulance in. Hopen dat ‘t allemaal goed komt. Raar sfeertje. #ajabar

Over zijn toestand is nog geen officieel bericht naar buiten gebracht. Diverse media berichtten in de loop van de avond al over zijn overlijden, maar dat is nog niet bevestigd. Ajax meldt later een verklaring naar buiten te brengen over het incident.

Op Twitter doet oud-Ajacied Klaas Jan Huntelaar een oproep na het incident om de grachten in het stadion te verwijderen, en hij is niet de enige:

Twitter avatar KJ_Huntelaar Klaas Jan Huntelaar Afschaffen die grachten! #Arena #AJAbar
    • Annemarie Coevert