Kalm, koud weer

None

Door uitlopers van een hogedrukgebied boven de oceaan blijft het weerbeeld de komende dagen kalm. Langs de flanken van het hogedrukgebied wordt bij ons van boven de Noordzee wel vochtige lucht aangevoerd, waardoor uitgestrekte wolkenvelden overtrekken. Soms zitten er opklaringen tussen. Dat laatste geldt komende avond en nacht vooral voor het oosten van het land, waar het 1 tot 3 graden gaat vriezen. In het westen wordt het minder koud: 1 tot 6 graden boven nul. Ook valt er een enkel regenbuitje. Morgen schijnt vooral in het oosten en zuidoosten nu en dan de zon. Daar is wel de koudste lucht met maximaal 4 a 5 graden. Aan zee wordt het 8 graden. Waaien doet het nauwelijks. Lokaal passeert een Noordzee bui. Woensdag en donderdag blijft het rustig met hooguit regionaal wat regen.