Goal van het Weekend: Real, Robben en ‘un but superbe’ uit Frankrijk

Marseille's French forward Andre-Pierre Gignac (L) is congratulated by Marseille's French head coach Elie Baup after scoring a goal during the French L1 football match Ajaccio (ACA) vs Marseille (OM) on November 22, 2013, in the Francois Coty stadium in Ajaccio on the French Mediterranean island of Corsica. AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA
Marseille's French forward Andre-Pierre Gignac (L) is congratulated by Marseille's French head coach Elie Baup after scoring a goal during the French L1 football match Ajaccio (ACA) vs Marseille (OM) on November 22, 2013, in the Francois Coty stadium in Ajaccio on the French Mediterranean island of Corsica. AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA

Na twee weken ballen met de diverse nationale teams was het dit weekend gewoon weer lekker clubvoetbal dat de klok sloeg. Veel fraaie doelpunten, waaronder eentje uit de topper Dortmund-Bayern door Arjen Robben.

3. Charlie Austin (Queens Park Rangers)

Het mooie aan Charles Austin is dat-ie sinds 2008 bij elk van zijn clubs (Poole Town, Swindon Town, Burnley en nu QPR) op z’n minst een doelpuntenratio van 1-op-2 heeft. Dit weekend wist hij de aandacht op zich gericht vanwege een aardige pegel tegen Charlton Athletic:

2. Álvaro Morata (Real Madrid)

Hij was de topscorer van het EK onder de 21 afgelopen zomer. Vond toen onder meer het net tegen Jong Oranje. Tevens was hij ongewild onderdeel van de transfersoap rondom Gareth Bale. Tottenham wilde Morata betrekken in de overgang van hun nummer 11 naar Madrid, maar die club had weinig trek in het laten gaan van deze rijzende ster. Ook Morata zelf zag Londen niet echt zitten en vervolgens scoorde hij afgelopen weekend heel bekeken, net als Arjen Robben overigens.

1. André-Pierre Gignac (Olympique Marseille)

Diego Costa is me er ook een. Geboren in Brazilië maar daar nooit prof geworden want op jonge leeftijd al weggelokt door de Portugese competitie. Daarna in Spanje terechtgekomen en voelt-ie zich Spanjaard. Daar kwam het op neer, toen hij eerder deze maand aan de Braziliaanse bondscoach Felipe Scolari schreef dat hij deze zomer op het WK niet voor de thuisspelende Goddelijke Kanaries wil uitkomen, maar liever meedoet met het Spaanse nationale team. En dat ondanks het wel al dragen van het Braziliaanse shirt in vriendschappelijke wedstrijden. Scolari was niet bepaald geamuseerd, zeker niet na het zien van deze goal dit weekend.

Enfin, in Frankrijk scoorde André-Pierre Gignac nog wat fraaier dan Diego Costa. Omdat de Franse Ligue 1 fanatiek jacht maakt op online beelden van de Franse competitie, moeten we het met gifjes doen:

    • Jules Seegers