Gewapende man op campus Yale niet gevonden - ‘waarschijnlijk hoax’

Op de campus van de Amerikaanse universiteit Yale in New Haven, Connecticut is een gewapende man gesignaleerd. Dat meldt de universiteit op haar website. De campus werd afgesloten, aanwezigen werd verzocht beschutting te zoeken en mensen die niet op de campus zijn, werden verzocht voorlopig weg te blijven. Later op de avond werd de campus weer veilig verklaard. De gewapende man werd niet gevonden.

Op de campus van de Amerikaanse universiteit Yale in New Haven, Connecticut is een gewapend persoon gesignaleerd. Dat meldt de universiteit op haar website. De campus en een deel van de omgeving is afgesloten, aanwezigen is verzocht beschutting te zoeken en mensen die niet op de campus zijn, worden verzocht voorlopig weg te blijven. Voor zover bekend is niet geschoten.

Studenten hebben een sms ontvangen met de boodschap:

“Bevestigde berichten van een persoon met een vuurwapen. Zoek beschutting. Dit is geen test.”

De politie van New Haven zou rond tien uur lokale tijd een anoniem telefoontje hebben gehad vanuit een telefooncel, waarin gemeld werd dat op de campus iemand was gezien met een geweer. Ondertussen is ook onafhankelijk bevestigd dat er iemand gewapend rondloopt, schrijft Yale. De politie van Yale en New Haven en de staatspolitie zijn ter plekke en op zoek naar de schutter.

De persoon zou rondlopen op Old Campus, het telefoontje werd gepleegd vanaf Columbus Avenue:

Update 19.30 uur: De schutter die zou rondlopen op Yale is nog steeds niet gevonden. Aanwezigen op de campus wordt nog steeds verzocht op hun schuilplaats te blijven, zo meldt Yale. De politie van New Haven heeft volgens persbureau AP verklaard inderdaad anoniem gebeld te zijn door iemand die beweerde dat zijn huisgenoot met een vuurwapen op weg was naar de campus om mensen neer te schieten. Zeker twee mensen hebben inderdaad een man met een lang geweer in het gebied gezien. Meer is echter nog steeds niet bekend.

Update 21.45: Een deel van de afsluiting van de campus en omgeving is opgeheven. Old Campus en Calhoun College zijn echter nog steeds afgesloten en aanwezigen moeten nog steeds beschut blijven. De man met het vuurwapen is echter nog steeds niet gevonden, meldt persbureau AP.

Update 23.00 uur De politie heeft volgens persbureau AP verklaard de gewapende man niet te hebben gevonden op de campus. Het lijkt er volgens de politie op dat het om een hoax gaat. Er is niemand aangehouden, en ook zijn er geen gewonden of geloste schoten gemeld. De campus is wel weer volledig vrijgegeven, meldt Yale.

    • Anouk van Kampen