De Etna kwam tot uitbarsting en even regende het zwarte steentjes

Still via YouTube

De zon scheen gewoon, de lucht was blauw, maar mensen op Sicilië liepen toch met een paraplu. Mensen die dicht bij de Etna wonen, die zaterdag weer eens tot uitbarsting kwam, moesten zichzelf beschermen tegen een regen van zwarte steentjes. Het leverde aparte beelden op.

http://youtu.be/1tuz-AfdS5M

Mensen in de omliggende dorpen hoefden niet geëvacueerd worden na de uitbarsting, de tweede in een week. Zo ook niet de mensen in Giardini Naxos, waar deze beelden werden gemaakt. Die konden gewoon door met hun dagelijkse bezigheden, ze moesten alleen even de stoep schoonvegen of met een bezem hun autoruit vrijmaken van de steentjes en het as.

De Etna is een van de actiefste vulkanen ter wereld en barst geregeld uit. Meestal zorgen deze kleine uitbarstingen niet voor grote problemen. De laatste grote uitbarsting was in 2001.

    • Frank Huiskamp