And the prize goes to: Suho Baekhyun Chanyeol D.O. Kai Sehun Kris Xiumin Lu Han Lay Chen Tao

None
Foto ANTHONY WALLACE/AFP

De Aziatische boyband Exo won vrijdag de Album van het Jaar-award tijdens de Mnet Asian Music Awards (MAMA). Het is nog niet helemaal duidelijk bij wie het beeldje op de schoorsteen komt, de band telt namelijk twaalf leden. De jongens zijn afkomstig uit Zuid-Korea, China en Canada en treden zowel op in het Manderijn als in het Koreaans.

Dat doen ze niet altijd met z’n twaalven, de band bestaat namelijk ook nog eens uit twee subgroepen: Exo-K en Exo-M. Een groot commercieel succes, zo blijkt. Van het winnende album XOXO werden al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

De Mnet Asian Music Awards werden in 1999 voor het eerst gehouden in Zuid-Korea. Sinds 2010 wordt de awardshow in andere Aziatische landen georganiseerd, maar is nog steeds een van de belangrijkste evenementen in de Zuid-Koreaanse muziekindustrie.