Viervoudig wereldkampioen Vettel wint negende grand prix op rij

Sebastian Vettel viert zijn overwinning. Foto Reuters / Nacho Doce

Coureur Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Brazilië gewonnen. Het is zijn negende overwinning op rij en de dertiende van dit seizoen. Vettel is viervoudig wereldkampioen.

De Duitser scheurde de Australische Mark Webber voorbij. Webber, die tweede werd, reed zijn 217e en laatste race in de Formule 1. De derde prijs ging niet naar een teamlid van Red Bull, maar naar Ferrari’s Fernando Alonso.

Het is de 39e overwinning van Vettel. En met dertien overwinningen dit jaar heeft hij dat record van Michael Schumacher in 2004 geëvenaard. In dat jaar haalde Schumacher zijn zevende en laatste wereldtitel, schrijft persbureau AFP.

Is Vettel de allerbeste coureur ooit? De BBC over die vraag.

Vettel eerst verrast door Rosberg

Vettel startte in Sao Paulo vanaf poleposition, maar werd verrast door Rosberg die in zijn Mercedes een superstart maakte, aldus persdienst Novum. Hij stelde echter al snel orde op zaken en kwam de rest van de race niet meer in de problemen. Webber had al snel de tweede positie te pakken en gaf die niet meer uit handen.

De banden speelden ook in Brazilië weer eens een hoofdrol. In het midden van de race sneuvelde bij Valtteri Bottas (Williams) en Lewis Hamilton (Mercedes) ineens de rechterachterband. Vettel, Webber en Alonso doken daarop naar binnen om nieuwe banden te halen.

Nederlander Van der Garde werd achttiende

Giedo van der Garde reed een weinig opvallende race. De Nederlandse Caterham-rijder finishte als achttiende. Daarmee deed hij het wel beter dan zijn ploeggenoot Charles Pic die uitviel.

    • Mirjam Remie