RKC wint van Feyenoord - FC Utrecht te sterk voor ADO Den Haag

RKC heeft Feyenoord een nederlaag bezorgd in de Eredivisie. De ploeg van coach Erwin Koeman was met 1-0 te sterk voor de Rotterdammers, die worden getraind door broer Ronald. FC Utrecht boekte tegen ADO Den Haag zijn derde opeenvolgende thuiszege.

In Waalwijk was de Luxemburgse spits Aurélien Joachim de machtwinner. Hij maakte ver in blessuretijd de enige goal van de wedstrijd en dompelde daarmee Feyenoord in rouw.

Feyenoord was in de openingsfase oppermachtig, maar naarmate de wedstrijd vorderde, beet RKC steeds meer van zich af. De eerste helft leverde nauwelijks grote kansen op, maar dat veranderde na rust.

In de 47e minuut schoot John Goossens van afstand rakelings naast het RKC-doel. Aan de andere kant was Romeo Castelen dicht bij een treffer tegen zijn oude werkgever. De voormalig international van Oranje schoot in het zijnet.

Ronald versus Erwin Koeman in het verleden:

Vlak daarna kreeg Lex Immers de grootste kans van de wedstrijd. De schaduwspits kopte echter van anderhalve meter afstand naast het doel. De wedstrijd bleef in het vervolg op en neer golven. Met name Castelen was bij vlagen ongrijpbaar voor Feyenoord. De buitenspeler claimde een strafschop en liet ook nog een grote kans onbenut.

Feyenoord had in de slotfase het meeste balbezit, maar RKC was op de counter het gevaarlijkst. Op het moment dat iedereen zich al had verzoend met een remise, sloegen de Waalwijkers alsnog toe. Joachim dacht niet na toen de bal voor zijn voeten kwam en kegelde de bal hard in het dak van het doel.

Feyenoord blijft ondanks het verlies zesde, vier punten achter Ajax. RKC deed goede zaken en zette hekkensluiter NEC op drie punten.

FC Utrecht stuurt ADO met fors verlies huiswaarts

De ploeg van coach Jan Wouters was thuis in Utrecht met 3-0 te sterk voor ADO Den Haag. Steve de Ridder en Yassin Ayoub scoorden vlak voor rust, waarna Kai Heerings in de tweede helft ook nog een duit in het zakje deed.

Utrecht zet ADO door de zege op vijf punten achterstand en staat nu twaalfde. De Hagenaars blijven zestiende.

Beide ploegen deden de eerste veertig minuten nauwelijks iets voor elkaar onder, maar door een tempoversnelling vlak voor rust ging Utrecht toch met een riante voorsprong aan de thee. De Ridder opende in de 41e minuut de score met een kopbal en even later verdubbelde Ayoub de marge. De middenvelder kon simpel bij de tweede paal binnen tikken na een fout van ADO-doelman Gino Coutinho.

In de 53e minuut gooide Heerings de wedstrijd definitief op slot. De mee opgekomen verdediger ging een combinatie aan met Yoshiaki Takagi, die ook al de 1-0 voorbereidde, en verschalkte vervolgens doelman Coutinho.

Utrecht moest dertien minuten voor tijd met tien man verder na een rode kaart voor Mark van der Maarel. Verder dan een bal op de paal van Mathias Gehrt kwamen de Hagenaars echter niet.

(Novum)