Hoe zouden Elvis, Bob Marley en Kurt Cobain er vandaag uit hebben gezien?

Bob Marley zoals hij er nu uit zou hebben gezien. Foto screenshot Huff Post Live

Hoe zouden overleden muzikanten als John Lennon, Bob Marley, Kurt Cobain en Elvis Presley er vandaag de dag uitzien als zij nog in leven zouden zijn? Die vraag beantwoordt de Sachs Media Group op zijn Rockheavenwebsite.

Over het algemeen nog vrij herkenbaar, lijkt de conclusie. Bob Marley is grijs geworden, maar is verder toch nog duidelijk als de reggae-ster te herkennen. Net zoals de 33 jaar geleden doodgeschoten John Lennon nog steeds duidelijk John Lennon is. En Kurt Cobain oogt wellicht iets gezetter (en ouder uiteraard), maar lijkt verder toch ook nog bijzonder sterk op de man die hij was tot hij in 1994 zelfmoord pleegde. Maar bij Elvis Presley bijvoorbeeld is de herkenning wat lastiger.

Overigens gaat de website verder dan een reconstructie van hun oudere uiterlijk alleen. Ook gaan experts kort in op de vraag welke (actieve) rol de verschillende rocklegendes zouden hebben gehad in de hedendaagse muziekcultuur als zij nog in leven waren geweest.

    • Niels Posthumus