Weinig romantisch

In de RAI geweest, de Nederlandse tuinbouw deelt rozen uit. Omdat er inmiddels veel meer rozen over zijn dan bezoekers, mag ik armen vol per stuk verpakte rozen meenemen. Nou graag! Maar het vervoer valt tegen.

Ik voel me een rozenverkoper en deel links en rechts bloemen uit. Eindelijk, de laatste overstap, kwartiertje rondhangen.

Als ik op het perron terugkom staan twee conducteurs over een van mijn rode rozen te filosoferen: „Kijk nou. Hier heeft een dame een roos gekregen van een man die van haar houdt. Maar wat is nu het trieste verhaal? Heeft zij de roos verloren, of bewust in de trein achtergelaten?”

Dan zien ze mij, met uitpuilende armen. Ik hoor de romantiek letterlijk uiteenspatten en baal van mijn eigen hebberige aanblik.

Annemiek Canjels

Lezers zijn de auteurs van deze rubriek. Een ikje is een persoonlijke anekdote of ervaring gevat in maximaal 120 woorden. U kunt zelf een ikje inzenden via nrc.nl/ik.

    • Annemiek Canjels