Wall Street breekt record...

Alsof het niets was, zo fietste de toonaangevende Dow Jones-index door de grens van 16.000 punten. Beleggers zijn optimistisch over de perspectieven van Amerikaanse bedrijven. Data over werkgelegenheid en de inflatie schraagden dat vertrouwen. Wall Street sloot vrijdag de zevende week op rij af met een hoger slot. Met een all-time high voor de beursgraadmeter van dertig Amerikaanse multinationals. Dit jaar is de barometer al een kwart in waarde gestegen. De koersstijgingen duiden op een van de beste beursjaren in decennia. Sinds het dieptepunt van de kredietcrisis in september 2008 is de Dow Jones-index met bijna 150 procent in waarde gegroeid. Dat komt overeen met een gemiddelde koersstijging van 20 procent per jaar. De New York Stock Exchange zag in de VS dit jaar 120 nieuwe ondernemingen naar de beurs komen. Dat is een van de reden waarom beursorganisatie NYSE Euronext wordt overgenomen door branchegenoot ICE uit Atlanta.