Twentse omgekomen bij woningbrand Diepenheim

Bij een brand in een woning in het Twentse Diepenheim, ten westen van Enschede, is afgelopen nacht een vrouw omgekomen. Omwonenden slaagden erin een kind uit de woning te redden, meldt de brandweer.

De brand woedde in de keuken van de woning aan de Lindelaan en werd rond 03.45 uur ontdekt. Het kind was al uit de woning gehaald toen de brandweer arriveerde. Brandweermannen zijn vervolgens naar binnen gegaan en hebben de vrouw uit de woning gehaald.

De slachtoffers werden naar een ziekenhuis gebracht, maar voor de vrouw kwam de hulp te laat. Enkele omwonenden die het kind redden hadden rook ingeademd, maar zij konden na een controle door ambulancepersoneel weer naar huis.

In de woning waren ook twee honden en enkele slangen aanwezig. De honden overleefden de brand niet. De slangen zijn uit de woning gehaald en overgedragen aan de dierenambulance.

De brand bleef beperkt tot de keuken, de rest van de woning en een naastliggende woning hebben rookschade opgelopen. De brandweer en de politie onderzoeken de oorzaak van de brand. (Novum)