PSV op valreep naast tien man Heerenveen

Florian Jozefzoon (R) van PSV in duel met Domagoj Antolic van Dinamo Zagreb.
Florian Jozefzoon (R) van PSV in duel met Domagoj Antolic van Dinamo Zagreb. Foto ANP/Marcel van Hoorn

PSV is thuis tegen sc Heerenveen ontsnapt aan de vijfde nederlaag van het seizoen. Door een doelpunt in blessuretijd van invaller Florian Jozefzoon eindigde de wedstrijd in Eindhoven in 1-1. Heerenveen, dat nota bene bijna de hele wedstrijd met tien man speelde, was diep in de tweede helft via Yanic Wildschut op voorsprong gekomen.

Heerenveen leek voor een schier onmogelijke opgave te staan toen aanvoerder Joey van den Berg na amper een kwartier spelen direct rood kreeg voor een stevige overtreding op Adam Maher. PSV hanteerde echter een veel te laag tempo om het numerieke overwicht uit te buiten. Schoten voorlangs van Toivonen en Jürgen Locadia waren de enige wapenfeiten.

Goal Wildschut in 80e minuut

Heerenveen loerde op een counter en was bij de eerste en enige serieuze uitbraak direct succesvol. Wildschut, die even daarvoor was ingevallen, passeerde doelman Jeroen Zoet in de tachtigste minuut. Een stunt leek in de maak, totdat Jozefzoon met een boogballetje in blessuretijd een blamage voor de thuisclub wist te voorkomen.

PSV heeft uit de laatste vijf wedstrijden maar twee punten gepakt en bezet in de Eredivisie voorlopig de achtste plaats. Heerenveen heeft een puntje minder en staat negende. (Novum)