Net gemist 23/11

Deze week onder meer: de absurde persconferentie van Monty Python, de Jeugd van Tegenwoordig en een Tegenlicht-documentaire over het zelf bouwen van je huis.   Wat Persconferentie Monty Python Tijd 33 minuten Monty Python komt bij elkaar voor een reünie show in de O2 Arena in Londen op 1 juli. Afgelopen donderdag gaven de komieken

Deze week onder meer: de absurde persconferentie van Monty Python, de Jeugd van Tegenwoordig en een Tegenlicht-documentaire over het zelf bouwen van je huis.

 

Wat Persconferentie Monty Python
Tijd 33 minuten
Monty Python komt bij elkaar voor een reünie show in de O2 Arena in Londen op 1 juli. Afgelopen donderdag gaven de komieken een persconferentie, die terug te kijken is via YouTube. Bij aanvang praatten Eric Idle, Terry Gilliam, John Cleese, Terry Jones en Michael Palin door elkaar heen. Dwergacteur Warwick Davis houdt de groep onder controle.

 

Wat Tegenlicht: Bouw ’t zelf!
Tijd  50 minuten
Steeds meer mensen bouwen zelf een huis in Nederland. Ze kopen hun eigen kavel, ontwerpen zelf een woning. Wat betekent dat voor architecten en bouwbedrijven? Tegenlicht sprak met zelfbouwers,  architecten en aannemers.

 

Wat What It’s Like To Fail
Tijd  20 minuten
In zijn beste jaren verdiende David Raether 300.000 dollar per jaar. Hij was schrijver voor de comedyserie Roseanne en kreeg zo’n 15.000 dollar per aflevering. En toch werd hij uiteindelijk dakloos. Voor de site Priceonomics schreef Raether een verkorte versie van zijn memoires.

 

Wat De Jeugd van Tegenwoordig: De Formule
Tijd  50 minuten
In aanloop naar hun vierde cd, Ja Natúúrlijk, volgde regisseur Paula van den Elsen De Jeugd van Tegenwoordig.
Dat de vier leden graag journalisten om de tuin leiden, en interviews frustreren, dat wisten we al. Ook Van den Elsen slaagt er niet in diepgaande gesprekken tot stand te brengen. Vjèze Fur (Freddy Tratlehner) heeft als doel de hele film lang dronken te zijn (geslaagd) en Willie Wartaal (Olivier Locadi) demonstreert de designtrap in zijn woonkamer. Vermakelijk is het bij vlagen wel.

    • Stijn Bronzwaer