Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politiek

Henk Krol ambieert nieuwe plek op lijst 50Plus

Foto ANP

De begin vorige maand opgestapte partijleider van 50Plus Henk Krol wil wel terugkeren in de politiek. Het liefst zou hij bij 50Plus weer op de kieslijst willen komen. Dat meldt hij vandaag tegen Omroep Brabant.

Krol trad terug nadat de Volkskrant had bericht dat hij jarenlang had verzuimd pensioenpremies voor zijn personeel af te dragen. Die beslissing vindt hij achteraf nog steeds terecht, zegt hij. “Heel wat mensen waren op dat moment het vertrouwen in mij kwijt.”

Inmiddels heeft Krol naar eigen zeggen echter gemerkt dat er veel meer mensen zijn die wel vertrouwen in hem hebben. De oud-voorman van 50Plus stelt dat het aan de kiezer is of ze hem terug willen hebben. Hij wil zich graag inzetten, maar dan moet hij daartoe wel worden verzocht, geeft hij aan. “Dan zeg ik: het is aan jullie om te bepalen hoe de lijst eruit ziet. Als jullie vinden dat ik op zo’n lijst zou thuishoren, liefst onderin als lijstduwer, ben ik graag daartoe bereid.”

Terugkeren doet hij het liefst via een partij die opkomt voor groepen mensen die in de verdrukking zitten, zoals 50Plus, stelt Krol. Uiteindelijk is het echter aan 50Plus om te beoordelen of ze verder met hem willen. Hij praat nog wel eens met mensen uit de partij, geeft hij aan. “Ik ga niet met mezelf lopen leuren. Ik ga mezelf ook niet opdringen. Maar als er mensen die vinden dat ik een rol kan vervullen, ga ik mezelf niet wegstoppen.” (Novum)