Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Colombia

Foto ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vrijdag bij aankomst in Colombia. Het bezoek is onderdeel van hun reis naar het Caribisch deel van het Koninkrijk en Zuid-Amerika en twee buurlanden in Zuid-Amerika. De premiers van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten reisden mee met de delegatie. In Colombia werden ze ontvangen door president Juan Manuel Santos (niet op de foto), die zich afgelopen week kandidaat heeft gesteld voor de verkiezingen in 2014. Zijn politieke toekomst hangt af van de uitkomst van de vredesbesprekingen met de linkse guerrillabeweging FARC.De koninklijke delegatie komt zaterdag aan in Venezuela. Daar worden grote demonstraties verwacht tegen hun gastheer, president Nicolás Maduro. Hij regeert sinds deze week per decreet.