Deze feestgangers denken dat ze op de foto gaan (maar worden gefilmd)

Je kent het wel: je staat gezellig te kletsen of te dansen in de club met je vrienden en iemand pakt z’n mobiel voor een ‘leuke’ groepsfoto. In een club in Dublin dachten mensen ook dat ze op de foto gingen, maar in werkelijkheid werden ze gefilmd. Met tamelijk hilarische beelden tot gevolg.

Je kent het wel: je staat gezellig te kletsen of te dansen in de club met je vrienden en iemand pakt z’n mobiel voor een ‘leuke’ groepsfoto. In een club in Dublin dachten mensen ook dat ze op de foto gingen, maar in werkelijkheid werden ze gefilmd. Met tamelijk hilarische beelden tot gevolg.

Op een studentenfeest in de Ierse hoofdstad, ironisch genoeg ook nog ‘Cunt’ geheten (C U Next Tuesday), werden de feestgangers vorige week gefilmd terwijl ze de gekste bekken trokken. Een aantal aanwezigen zette het filmpje op YouTube en gaf het de titel ‘Incredibly awkward footage’ mee. Daar is geen woord aan gelogen.

De site dontpaniconline.com beschrijft ‘clubfotografie’ als “waarschijnlijk de ergste vorm van fotografie”:

Club photography is probably the worst kind of photography. Some cultures believe that every time you have a club photo taken a tiny bit of your soul is taken away and placed into an eternal cloakroom along with everything you’ve ever lost in a club.

‘Cunt’ kwam al eens in opspraak’

De organisatoren van het Cunt-feest, dat al meer dan drie jaar gehouden wordt, kwamen begin deze zomer in opspraak toen een journaliste, Sinead Ryan, zich op Twitter beklaagde over het feit dat haar dochter was thuisgekomen met een grote ‘cunt’-stempel op haar arm. Ze kreeg veel bijval op Twitter, waar onder de hashtag #cuntgate een discussie over het feest ontstond.

Foto screenshot Twitter

Twitter avatar sinead_ryan Sinead Ryan For those also shocked at nightclub stamping, the place is called C U Next Tuesday, Parnell Square. I imagine their logic based on FCUK. Ugh
Twitter avatar sinead_ryan Sinead Ryan Right. Done with the nightclub thing. 85% also outraged, 15% tell me to get over it. Prob indicative of age profile of followers.

De organisatie van Cunt gaf naar aanleiding van de ophef een uitgebreide verklaring uit waarin gesteld werd dat de naam van het feest absoluut niet verwijst naar het woord voor het vrouwelijk geslachtsdeel:

Our club name is a phrase in common usage, references to which can be found in popular culture around the word. The phrase CU Next Tuesday has featured in song lyrics from Kesha and Britney Spears, as well as in popular television shows such as Sex and the City. [...] Any suggestion that our club name is intentionally offensive to women is misguided and without foundation and we reject the suggestion in the strongest possible terms.

    • Pim van den Dool