Beleggers, niet getreurd

„De OESO–prognose – geen economische groei voor Nederland en ook niet voor de Europese Unie – is een wake up call. Die 0,1 procent groei is het midden van een bandbreedte. Voor hetzelfde geld komt er straks 0 procent op de borden. De afgelopen weken was er even euforie bij ministers, politici, etc. Veel te voorbarig. Ik ben al lange tijd van mening dat de EU, evenals de VS en sinds kort ook de opkomende markten zich in een langjarige periode van kwakkeleconomie bevinden. Bij de vorige, echt grote economische recessie duurde het zeven jaar voor men de klap vergeten was. De huidige crisis, sinds 2008, gaat langer duren. Beleggers, echter niet getreurd. Weliswaar zijn langdurige koersstijgingen over een breed front onwaarschijnlijk, maar kansen genoeg. Direct (dividend)rendement is belangrijk. Een juiste keuze voor kansrijke bedrijven is cruciaal. En langlopende obligaties zijn onaantrekkelijk.”

Heeft u ook een vraag? Mail naar beleggen@nrc.nl