Aan het verdriet kwam nooit een eind – tot nu

Herdenking // Zaterdag Bultrug Johanna Café Roest Zaterdag, 15.30 uur, strand Café Roest, Amsterdam

Bijna een jaar geleden, op 12 december 2012, spoelde bultrug Johanna aan. Na een uitgebreid in beeld gebracht sterfbed overleed zij. Aan de mediastorm kwam een eind, aan het verdriet niet. Bij velen heeft het een blijvende wond achtergelaten. Voor hen (en anderen) is zaterdag een herdenking op het Amsterdamse stadsstrand. Op het programma staat onder meer een (emotionele) toespraak van schrijver Daan Heerma van Voss, een stiltemoment en rondgang om een imaginaire bultrug. De organisatie zorgt voor kaarsen. Op de Facebookpagina ‘Herdenkingsbijeenkomst aanspoelen Bultrug’ staankorte filmpjes waarin o.a. Youp van ’t Hek en Jan Jaap van der Wal vertellen wat Johanna voor hen betekent.

    • Floor Rusman