Weinig zon

None

Een uitloper van een hogedrukgebied bij Ierland krijgt de komende dagen steeds meer invloed op ons weer. Vrijdagavond zijn er een paar opklaringen en kan er ’s nachts lokaal mist ontstaan. In de nacht naar zaterdag koelt het af tot 2 graden in Friesland en Groningen en 5 graden in Zeeland.

Zaterdag vallen geregeld gaten in de bewolking, alleen in het zuidoosten heeft de zon het moeilijk. Bij weinig wind wordt het 6 graden in Limburg tot 9 graden in Friesland. Zaterdagavond en -nacht daalt de temperatuur vervolgens naar 2 tot 7 graden.

Op zondag overheerst bewolking en er waait een stevige, vlagerige wind. Net zoals op zaterdag kan aan de kust een bui vallen, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperaturen komen nog ietsje hoger uit, met 8 of 9 graden.