Rotterdam onderzoekt onopgemerkte dode 74-jarige vrouw

De ramen van het huis in de Porcellistraat in Rotterdam.
De ramen van het huis in de Porcellistraat in Rotterdam. Foto ANP / Arie Kieviet

De Rotterdamse gemeente gaat onderzoeken hoe het kan dat tien jaar lang niemand het overlijden van een vrouw van 74 heeft opgemerkt. Haar lichaam werd gisteren aangetroffen in de wijk Delfshaven, nadat bouwvakkers, die vanwege werkzaamheden in de straat bij de woning aanbelden, geen gehoor kregen.

De bouwvakkers schakelden de politie in. Agenten zagen dat in de woning aan de Jan Porcellisstraat een stapel ongeopende post lag. Daarbij maakte de woning een ‘desolate’ indruk, aldus de politie. Daarop gingen de agenten de woning in en troffen ze het lichaam aan. De vrouw is op 74-jarige leeftijd een natuurlijke dood gestorven.

De woordvoerder van de gemeente zegt tegen NRC Handelsblad dat het “heel verdrietig is dat iemand zo lang dood in huis ligt”. Vereenzaming van ouderen wordt door de gemeente als een groot maatschappelijk probleem gezien. De woordvoerder:

“Ook al had de mevrouw wellicht weinig contacten, we vragen ons natuurlijk ook af hoe het kan dat het niemand is opgevallen dat ze plotseling was verdwenen. Je kunt denken aan de woningcorporatie, de elektriciteitsleverancier, de bank, de Sociale Verzekeringsbank, de huisarts.”

Beluister ook de reportage van de NOS, die een kijkje ging nemen in de buurt.