Youp van ’t Hek krijgt ‘Gouden Carré’ bij 200ste show in Carré

None
Foto Bob Bronshoff

Cabaretier Youp van ’t Hek heeft gisteravond na zijn 200ste voorstelling in Carré in Amsterdam de ‘Gouden Carré’ opgespeld gekregen van theaterdirecteur Madeleine van der Zwaan (foto). Alleen Toon Hermans en Herman van Veen kregen eerder die onderscheiding, na honderden Carré-optredens. Van der Zwaan had graag de 26 meter hoge badeend van kunstenaar Florentijn Hofman in de Amstel voor Carré laten afmeren als verrassing voor Youp. Want in zijn huidige onemanshow Wigwam zegt Van ’t Hek: „Alles wat ik wil, alles wat ik wil is twee verkeerde sokken en een badeend met een bril.” De Carré-directeur benaderde badeendkunstenaar Hofman, die wilde meewerken. Maar het bleek technisch onhaalbaar, vanwege de nauwe sluizen, om de enorme badeend bij Carré te krijgen. Vandaar dat Youp van ’t Hek een door de kunstenaar gesigneerde fotomontage kreeg van de reuzenbadeend in de Amstel bij Carré. (NRC)