Latin Grammy voor zanger Marc Anthony

De Puerto-Ricaanse zanger Marc Anthony heeft gisteravond in Las Vegas met Vivir mi Vida de Latin Grammy ontvangen voor beste plaat van het jaar. Ook de Nederlandse dj Gregor Salto deelde in de prijzen. De Amerikaans-Cubaanse rapper Pitbull kreeg de Grammy voor het beste urban optreden met het nummer Echa Pa’lla, dat Salto produceerde. Dat was ook genomineerd als beste urban song, maar die prijs ging naar Ilya Kuryaki and the Valdarama’s voor Ula Ula. Beste Latin song van het jaar is Volví a Nacer van Andrés Castro & Carlos Vives.

Het Metropole Orkest zag zijn twee nominaties niet verzilverd worden. Het pop- en jazzorkest maakte met Pabo Ziegler kans op de Latin Grammy voor het beste tangoalbum en met Edu Lobo kon het orkest de prijs voor beste Braziliaanse album winnen. De Latin Grammy Awards, bestemd voor nummers in het Spaans of Portugees, werden voor de veertiende keer uitgereikt. (NRC)