Huishoudbeurs voor nerds

None

Gaan // techbeurs bright day Zaterdag 23 november van 11.00 tot 18.00 uur, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, € 25 via bright.nl/day.

Zie het als de huishoudbeurs, maar dan voor nerds. Of ‘innovators’, zoals de organisatoren van Bright Day hun doelgroep liever noemen. Op de beurs heb je de hele dag de kans om de nieuwste elektronica en technologieën uit te testen. Zo kun je de nieuwe Sony Playstation 4 proberen, een week voordat die op de Europese markt komt. Of je leert de 3D-printer te gebruiken. De dag wordt georganiseerd door het tijdschrift en de website Bright, zij schrijven over persoonlijke technologie en innovatie. Je kent ze misschien van de ‘uitpakparty’s’, waar ze nieuwe gadgets testen in recensievideo’s. Je vindt er niet alleen hardcore technologie: er zijn ook kunstexposities. Denk aan een stoel gemaakt van schimmeldraden. Ze verwachten rond de duizend bezoekers. En – hoe kan het ook anders – er is een speciale Bright-app met het volledige programma.

    • Charlotte van ’t Wout