Feest in het noorden

None

Gaan // Festival explore the north Zaterdag 23 november, op verschillende locaties in Leeuwarden, € 25, kinderen onder 12 jaar gratis, explore-the-north.nl.

Voor het Friese festival Explore the North maakte de Londense soundscapeband Public Service Broadcasting muziek bij archiefbeelden van de Elfstedentocht uit 1963. Tijdens het festival wordt de soundtrack live gespeeld. In de hele binnenstad van Leeuwarden zijn morgen activiteiten en optredens. Stine Jensen laat fragmenten zien van haar serie over Scandinavië, Licht op het noorden. In het Grietmanshuis wordt de kinderfilm De Kindergevangenis vertoond, gratis voor kinderen. Naast internationale muziekacts, zoals als het Deense Annasaid en de Zweedse singer-songwriter Rebekka Karijord, zijn er Friese bands als Cosmic U en van Sväva. Van het Utrechtse label Snowstar Records, dat in december tien jaar bestaat, spelen Broeder Dieleman, Bart van der Lee en Kim Janssen. Janssen treedt eenmalig op met het Leeuwarder Kamerkoor.

    • Judith Laanen