360 keer ‘Happy’ van Pharrell – plus bijbehorende clip van 24 uur

Screenshot uit de 24 uur durende clip Happy van Pharrell Williams.

Als ‘Happy’ van muzikant Pharrell Williams je lievelingsnummer is, dan heb je vandaag geluk. Maar liefst 24 uur lang is het nummer, afkomstig van de soundtrack van de film ‘Despicable Me 2’, in een loop te horen op de website 24 hours of Happy, met daarbij een clip die eveneens een vol etmaal duurt. De eerste 24-uursvideoclip ooit.

Het nummer Happy duurt ongeveer vier minuten, en komt vandaag dus maar liefst 360 keer achter elkaar voorbij tijdens de reusachtige videoclip. In de clip zie je vooral eindeloos veel mensen dansen, waaronder natuurlijk de nodige bekende sterren.

Nu is de dag momenteel al voor ruim driekwart voorbij, maar tot middernacht kun je het nummer nog altijd ruim zestig keer horen. Bovendien kun je makkelijk terug en vooruit scrollen door de clip. Je hebt dus feitelijk niets gemist als je pas op dit moment inspringt. Maar blijft staan dat, als je de hele videoclip wilt zien, je er vanaf nu dus nog steeds wel 24 voor uit moet trekken natuurlijk.

En de kans dat Happy daarna nog altijd je favoriete nummer is (en dat je er niet op zijn minst een heel klein beetje flauw van bent) is waarschijnlijk klein. Rond half acht vanavond telde de website met de videoclip ruim 900.000 views.

Vind je 360 Happy wat te veel, dan kun je hieronder overigens ook gewoon het nummer één keer horen:

    • Niels Posthumus