Voorzitter wetenschappelijke raad Hermans Instituut vindt Otterspeers boek ‘goeie biografie’

W.F. Hermans tijdens lezing 'Nacht van het Boek', op 25 maart 1995 in de Stadsschouwburg te Tilburg.
W.F. Hermans tijdens lezing 'Nacht van het Boek', op 25 maart 1995 in de Stadsschouwburg te Tilburg. Foto ANP

Ton Anbeek, de voorzitter van de wetenschappelijke Raad van Advies van het Willem Frederik Hermans Instituut, reageert vandaag in NRC Handelsblad op de ophef over de nieuwe Hermansbiografie. Hij zegt de gang van zaken te betreuren.

Raymond Benders, voorzitter van het Willem Frederik Hermans Instituut, noemde de nieuwe Hermansbiografie van Willem Otterspeer gisteren in De Volkskrant nog een ‘gemiste kans’. Benders’ omschrijving was opgenomen in een opiniestuk van Max Pam, waarover een polemiek met Otterspeer ontstond.

De kritiek van Benders is opvallend, schrijft Boekenredacteur Toef Jaeger vandaag in NRC Handelsblad. Otterspeer is in 1999 door het Willem Frederik Hermans Instituut aangesteld als biograaf.

Ton Anbeek, de voorzitter van de wetenschappelijke Raad van Advies van het WFHI, zegt vandaag in NRC Handelsblad de gang van zaken te betreuren. De biografie geeft wél een goed beeld van Hermans, zegt Anbeek. De mislukkingskunstenaar is volgens hem een ‘goeie biografie’.