‘Turkse politie overmeestert man met bom bij kantoor Erdogan’

De Turkse politie heeft in de buurt van het kantoor van de Turkse premier Erdogan in Ankara een man overmeesterd die een bom bij zich zou hebben gedragen. Dat hebben de Turkse tv-zenders vanochtend gemeld.

Agenten schoten in de lucht en overmeesterden de man die een voorwerp bij zich droeg dat op een bom leek. De man had even daarvoor geprobeerd door een veiligheidsbarrière bij het kantoor van Erdogan heen te breken. Premier Erdogan was op het moment van het incident niet in zijn kantoor aanwezig.

De man is volgens Turkse media rond 50 jaar en zou vijf minuten voor zijn daad zelf de politie hebben getipt per telefoon. Hij zou psychologische problemen hebben gehad. Minister van Binnenlandse Zaken Muammer Guler sprak eerdere berichten dat de man een zelfmoordterrorist zou zijn tegen. Ook ontkende hij dat de verdachte was neergeschoten, zoals eerder door Turkse media was gemeld.

In het verleden hebben Koerdische separatisten, extreemlinkse groepen en moslimextremisten aanslagen gepleegd in Turkije. Of de gearresteerde man politieke motieven had voor zijn daad is nog onduidelijk.