De fans vinden het wél een aanrader

Daniëlle (24)

„Wow, ja, ik kom net de zaal uit, ik zit er nog helemaal in. Aan het einde denk je echt: ik kan niet wáchten op het volgende deel. Echt spannend. Ik heb de Hunger Games-boeken niet gelezen. Wel heb ik de eerste film gezien. Deze film was daarom misschien iets minder verrassend, want je weet iets beter wat je kunt verwachten. Maar de film zit vol met onverwachte wendingen. Je denkt dat je weet hoe het zit, maar dat draait steeds weer om. ”

Evelien (26)

„Het onrecht in de wereld van de Hongerspelen, dat voel je echt. Dat vond ik misschien wel het mooiste aan de film. Het zet je aan het denken, over hoe het systeem alles kan overheersen. En over hoe je dat kunt saboteren, hoe je daartegen in opstand kunt komen. Complotjes smeden enzo. Het deed me een beetje denken aan de Arabische wereld, ook al speelt het zich af in een heel andere wereld.”

Savannah (20)

„Ik vond Jennifer Lawrence echt heel goed acteren. In de boeken worden de gevoelens van Katniss best uitgebreid omschreven. In de film wordt er veel minder over gepraat, maar de gevoelens komen heel overtuigend over. En het is natuurlijk best wel een ziek verhaal, maar de film is zo goed dat het lijkt alsof het best zo zou kunnen zijn. Over honderd jaar ofzo.”