Danny Ghosen

Een paar weken geleden sierde PowNews-verslaggever Danny Ghosen de cover van het eerste nummer van Offline, de zaterdagbijlage van nrc.next. De 1,65 meter kleine Danny poseerde in een geruite blouse, het hoofd verstopt achter een plastic rood-wit lint dat wordt gebruikt bij afzettingen op straat. De symboliek was duidelijk: Danny laat zich door niets of

Een paar weken geleden sierde PowNews-verslaggever Danny Ghosen de cover van het eerste nummer van Offline, de zaterdagbijlage van nrc.next. De 1,65 meter kleine Danny poseerde in een geruite blouse, het hoofd verstopt achter een plastic rood-wit lint dat wordt gebruikt bij afzettingen op straat. De symboliek was duidelijk: Danny laat zich door niets of niemand afstoppen.

Wat een moment van glorie had moeten worden, eindigde in het ziekenhuis

Hij werd ontdekt door PowNews-baas Dominique Weesie toen hij voor een reportage voor de Multiculturele Televisie Nederland werd belaagd door moskeebezoekers. Voor PowNews moest hij daarna iedere maand wel een keer wegrennen voor een geïnterviewde, waarmee hij een nieuw genre in de journalistiek introduceerde: net zo lang doorgaan met treiteren en zuigen tot ze je willen slaan, heel hard wegrennen en daarna, hoog en droog op de redactie, lekker monteren.

Danny over zijn werk: „Het is verschrikkelijk moeilijk wat ik doe. Volgens mij ben ik de enige straatjournalist in Nederland. Ik ga naar de moeilijkste plekken, zonder te weten wie ik tegenover me krijg.”

Het gesprek werd nog een beetje ontroerend ook, omdat hij, de jongen die alles durfde, zijn held Peter R. de Vries niet durfde te benaderen.

„Hij heeft het vast druk genoeg. Laat ik maar niet bellen.”

Zijn laatste ‘project’ was het aanpakken van diplomaten die hun auto verkeerd parkeren en daarvoor in tegenstelling tot ‘de hardwerkende Nederlanders’ geen boete krijgen. We zagen Danny op televisie bezig met wielklemmen en een megafoon voor ambassadegebouwen.

Gisteren wilde Ghosen een item draaien over de justitiebegroting van de Tweede Kamer, waarin de onschendbaarheid van de foutparkerende diplomaten zou worden besproken. Wat een moment van glorie had moeten worden, eindigde met een bloedende lip in het ziekenhuis.

Eindelijk iets op de kaart gezet en dan onderweg naar het Kamergebouw in al z’n ijver toch nog even de Angolese ambassadeur en drie van zijn collega’s aanspreken op hun parkeergedrag. Ik heb de beelden van wat toen volgde nog niet gezien, maar hoofdredacteur Dominique Weesie van Pownews sprak van geweld ‘dat alle perken te buiten gaat.’

„Danny werd echt heel heftig tegen de grond gewerkt.”

De trouwe kijker van PowNews weet wat hij de komende weken kan verwachten. Nog meer Danny, met of zonder verband om het hoofd.

In de buurt van de Angolese ambassade zal hij iedereen en alles wat lijkt op een Angolees ter verantwoording roepen.

Er is totaal onverwachts iets verschrikkelijks gebeurd.