Apocalyptische pracht

Zien // Foto’s Roy Korpel Holland-2114 nrch.nl/36hy of roykorpel.nl

Het is 100 jaar later. Het geldsysteem bestaat niet meer, tientallen kerncentrales geven gevaarlijke straling af – Noord-Europa is een onbewoonbaar gebied. Met dat scenario in gedachten maakte de Nederlandse illustrator Roy Korpels (34) bewerkte foto’s van Nederlandse steden. Zo zie je een verlaten Amsterdam Centraal of een totaal begroeide winkelstraat van Utrecht. Korpels begon met het bewerken van de foto’s als een goed excuus om met Photoshop te experimenteren. Dat deed hij dan wel zo realistisch dat Twitteraccount @Googlepics (bijna 1,5 miljoen volgers) een van zijn foto’s uitkoos in de serie met echt verlaten plekken op aarde. Over een tekening doet hij vijf tot tien uur. Kijk op YouTube voor een time lapse om te zien hoe hij het doet.