Zeker 11 doden bij grote brand opslagplaats in Beijing

Een brandweerwagen voor de opslagplaats die vannacht in brand vloog in Beijing.
Een brandweerwagen voor de opslagplaats die vannacht in brand vloog in Beijing. Foto AFP

In het stadsdeel Xiaowuji in de Chinese hoofdstad Beijing zijn vannacht zeker twaalf mensen om het leven gekomen bij een enorme brand in een opslagplaats. Vier mensen raakten gewond en liggen inmiddels in het ziekenhuis, zo schrijft persbureau AP.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Twee huiseigenaren zijn opgepakt en worden verhoord over de oorzaak van de brand.

Dertien brandweerbrigades zijn uitgerukt met ruim vijftig brandweerwagens om de grootschalige brand onder controle te krijgen. Volgens ooggetuigen waren de vlammen zeker twintig meter hoog. In de opslagplaats waren onder anderen auto-onderdelen en papier opgeslagen.

    • Annemarie Coevert