Verdachte schietpartijen Parijs opgepakt - is buiten bewustzijn

De politie gaf gisteren een aantal beveiligingsbeelden vrij van de vermeende schutter. Hier loopt hij door een metrostation in Parijs.
De politie gaf gisteren een aantal beveiligingsbeelden vrij van de vermeende schutter. Hier loopt hij door een metrostation in Parijs. Foto AP / Prefecture de Police

De man die ervan wordt verdacht bij de krant Libération in Parijs een fotograafassistent te hebben neergeschoten, is vanavond gearresteerd. Dat schrijft persbureau AFP op gezag van Franse openbaar aanklagers.

Een woordvoerder van de Franse justitie liet weten dat de verdachte die is opgepakt fysiek lijkt op de persoon die werd gezocht op basis van bewakingsbeelden. De man is rond 19.00 uur aangehouden in de buitenwijk van Parijs Bois-Colombes. Hij kon volgens AFP nog niet worden verhoord.

Twitter avatar petervermaas Peter Vermaas De mogelijke Parijse schutter is dus vanavond in een parking in Bois-Colombes gevonden en zou buiten bewustzijn na een overdosis medicijnen.

De politie gaf verschillende beelden vrij van de verdachten, en kreeg honderden tips binnen. De zoektocht naar de dader richtte zich op een man tussen de 1,70 en 1,80 meter lang en tussen de 35 en 45 jaar oud met een Europees uiterlijk.

Maandag vonden meerdere schietpartijen plaats in Parijs

Een gewapende man viel maandag de lobby van Libération binnen en schoot een aantal keer om zich heen. Daarbij raakte één persoon zwaargewond; de 23-jarige assistent van een fotograaf. Zo’n twee uur later werden drie schoten gelost voor het hoofdkantoor van de bank Société Générale in de Parijs. De bank liet weten dat een man voor het gebouw het vuur had geopend, maar dat daarbij niemand gewond raakte.

De man die nu is gearresteerd, wordt met beide schietincidenten in verband gebracht. Wat zijn motief is, is nog onduidelijk. Na de schietpartijen werd de beveiliging bij media en rondom de Champs-Elysees aangescherpt.

In dit filmpje van de NOS zijn beelden te zien van de man die vanavond is gearresteerd: