Ronaldo beslist persoonlijk duel tegen Zlatan: 3-2

Zou er eigenlijk nog discussie zijn over de vraag wie binnenkort moet worden gekroond tot beste voetballer ter wereld? Na gisteravond niet meer. De Argentijn Lionel Messi, de afgelopen vier jaar ’s werelds beste, was dit jaar te vaak geblesseerd om zijn titel te prolongeren – en de Portugees Cristiano Ronaldo is een waardige opvolger.

Met drie prachtige goals schoot Ronaldo zijn land Portugal naar het WK, ten koste van Zweden. Zijn tegenstrever, Zlatan Ibrahimovic, stelde daar ‘slechts’ twee doelpunten tegenover.

Zelden was een wedstrijd vooraf zo verengd tot een duel tussen twee spelers: Ronaldo versus Zlatan. Nog zeldzamer is dat de twee mannen in kwestie die verwachting volledig waarmaken. Ibrahimovic toonde aan dat hij een van de beste spitsen ter wereld is, maar heeft de pech dat er om hem heen in de Zweedse ploeg tien modale voetballers staan.

Ronaldo heeft wat dat betreft meer geluk. Zo werd hij tot drie keer toe met een schitterende pass vrijgezet voor de Zweedse keeper Andreas Isaksson (ex-PSV). Met de manier waarop hij alle keren doel trof, bevestigde zijn status als de beste speler ter wereld. Elke bal die hij aanneemt ligt meteen goed, elk schot dat hij op doel afvuurt is raak.

Ibrahimovic ontbreekt volgend jaar op het WK, Ronaldo niet. Dat heeft hij hoogstpersoonlijk zo geregeld.