Politie onderzoekt mishandeling verslaggever door diplomaten

Danny Ghosen in een ander filmpje over foutparkerende diplomaten.
Danny Ghosen in een ander filmpje over foutparkerende diplomaten. Screenshot via Dumpert

De politie onderzoekt of Powned-verslaggever Danny Ghosen vandaag is mishandeld door Angolese diplomaten. Dat meldt persbureau Novum. Ghosen werd volgens Powned “tot bloedens toe afgetuigd”, nadat hij de diplomaten had aangesproken op het fout parkeren van hun auto’s.

De ambassadeur van Angola in Den Haag zou ook een “tikkie” hebben uitgedeeld. Ghosen deed aangifte en leverde beelden in van de mishandeling, liet een woordvoerder weten aan Novum.

Nieuwsprogramma Pownews, dat in de uitzending van vanavond aandacht besteedt aan het incident, was bij de Angolese ambassade om een item te draaien over foutparkerende diplomaten. De PVV wil dat die worden aangepakt, ook omdat ze hun parkeerboetes soms niet betalen. Bij de ambassade stonden volgens Powned vier verkeerd geparkeerde auto’s. Ghosen voert al langer campagne tegen foutparkerende diplomaten, blijkt uit dit filmpje:

Na de aanval zouden de diplomaten zijn weggereden in een Jaguar met diplomatiek kenteken. Buitenlandse diplomaten kunnen in hun gastland maar moeilijk worden vervolgd, omdat ze worden beschermd door het Verdrag van Wenen.

Update: het bewuste fragment: