Hoe Simon’s Cat ontstond

Simon’s Cat is een van de vele kattige karakters op Internet en een van leukste. Tekenaar Simon Tofield brengt in handgemaakte animaties trefzeker de motoriek en de streken van de huiskat in beeld. Een op hemzelf gebaseerd personage laat zich telkens in de luren leggen. De laatste episode gaat over zijn eigen carrière. Met Britse

Simon’s Cat is een van de vele kattige karakters op Internet en een van leukste. Tekenaar Simon Tofield brengt in handgemaakte animaties trefzeker de motoriek en de streken van de huiskat in beeld. Een op hemzelf gebaseerd personage laat zich telkens in de luren leggen.

De laatste episode gaat over zijn eigen carrière. Met Britse zelfspot portretteert hij een jonge versie van zichzelf. De voorbeelden van de animaties die hij vroeger maakte, zijn oergeestig (let op de vogel die door een regenworm wordt afgetroefd). Zelfs zijn beeldschermen weet Tofield met een paar pennestreken tot leven te brengen.