Erwtensoep in huiskamer langs de A2

None

Sfeer

Het nog nieuwe gebouw van Creative Valley doet er alles aan om ondanks het uitzicht op de A2 gezellig te zijn. En dat lukt: overal in dit bedrijvenverzamelgebouw vind je hip vormgegeven werk-, ontspan- en vergaderruimtes met een huiskamersfeer.

Ook in de gezamenlijke kantine, brasserie La Vallee, is het goed toeven. Het gigantische terras met kruidentuin is op deze druilerige novemberdag buiten gebruik, maar binnen branden kaarsjes en ruikt het naar verse erwtensoep. Loek van Doorn, eigenaar van verschillende reclamebureaus en medebedenker van Creative Valley, is er trots op. „Eerst besteedden we de brasserie nog uit aan een cateraar. Die was prima, maar deze plek is het hart van de zaak en je hart moet uiteindelijk toch van jezelf zijn. Dus hebben we nu ons eigen team in dienst, dat werkt het beste. Alles is hier trouwens biologisch.”

We kunnen kiezen uit veel soorten brood, beleg en salade. Uiteindelijk wordt het de goedgevulde erwtensoep, een boterham met huisgemaakte tonijnsalade, een bakje sla en een glas perensap. Allemaal heel goed, net als de koffie.

Reacties

„Een heel ontspannen plek met lekker eten. Vooral het olijvenbrood! En ik vind het ook leuk dat je hier makkelijk in gesprek raakt met mensen van andere bedrijven”, vindt Bert, salesmanager bij Mobilee. „We zijn hier ontzettend verwend met zo’n decadente lunch”, vindt Cees, managing director bij Studio Doen! „Ik eet hier vaak tussen de middag warm, en dan ’s avonds alleen iets kleins, ter compensatie.” Sammy, stagiaire vormgeving bij Studio Doen!: „Ja, het is superluxe. En ook echt vullend. Op school eet ik de hele dag, hier hoeft dat niet.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers