Dead Parrot

De iconische, Britse komediegroep Monty Python komt weer bij elkaar om een theatershow te maken. Voor het geld, zeggen ze zelf. Morgen geven ze een persconferentie, vandaag alvast vijf legendarische sketches.

Paul Steenhuis

Dead Parrot is de beroemdste sketch uit de vier tv-shows die Monty Python tussen 1969 en 1974 maakte. Een klant (John Cleese) komt de dierenwinkel binnen om te klagen over de papegaai dei hij net gekocht heeft. Die is dood. Maar de winkelier (Michael Palin) houdt vol dat het dier, een Noors blauwtje, niet dood is, maar heimwee heeft naar de fjorden. Het gedoe met het dode dier en de absurde discussie die volgt, heeft veel tv-komedie beïnvloed: Jiskefet zou niet bestaan hebben zonder deze Python-humor. Meer Python-dierenleed: het orgel met muizen die een mep krijgen (mouse organ) de fish slap dance. Bekijk de sketch hier: nrch.nl/36i7